Házirend

Szeretettel várunk a Mackólak Vendégházban!
A szállás az első  napon 14 órától utolsó nap 10 óráig vehető igénybe. Ettől eltérő igényedet jelezd, s ha lehet megoldjuk. Kérjük,  hogy előzetesen tájékoztass minket a tervezett érkezési időpontodról.

ÖKO-porta:
Napkollektor segíti a vízmelegítést.
Álmodat saját készítésű tönkölypelyva párnáink édesítik meg.
Házunk táján egy kis bemutató gyógynövény– és fűszerkert található.
A füvet tili-toli kézi fűnyíróval nyírjuk.
Segítségedet szeretnénk kérni néhány dologban annak érdekében, hogy gyermekeink és unokáink is ilyen szép természeti környezetben élhessenek majd. Egy kis odafigyeléssel máris sokat tehetünk ezért.
A szemetet szelektíven gyűjtjük a konyhában feliratozott tárolókban, ezért kérünk, hogy mindent a megfelelő ládába tegyél!
A papírhulladékot is a konyhában található gyűjtőládába  helyezd, jól jön a begyújtásnál!
A víz mindenhol nagy kincs, korlátozottan áll rendelkezésünkre. Ezért kérünk, hogy mértéktartással gazdálkodj vele! Segítségedet köszönjük. Házunkban a vizet egy saját forrás-kútból nyerjük, amely hivatalosan nem minősül ivóvíznek, ezért azt ballonból vagy ásványvíz formájában biztosítjuk. Mosakodáshoz és zuhanyozáshoz az itt található környezetbarát szappant ajánljuk.

Kérünk, hogy az egész házon belül papucsot vagy váltócipőt használj!
Amennyiben több szobában van vendég, úgy az étkező, társalgó és a konyha megegyezés szerint használható.

Vendégházunkban a dohányzás (füstölgés, rápipálás) csak a kertben a kijelölt helyen lehetséges!
Ha a házban valamilyen véletlen “baleset” történik (cseréptörés, stb.), kérjük, tájékoztass bennünket minél előbb, hogy megbeszélhessük a dolgot, pótolhassuk a hiányt!
Minden jóindulatú kritikát, tanácsot, észrevételt örömmel fogadunk, hogy még otthonosabbá tehessük pihenésedet, kikapcsolódásod.
Internetezési lehetőség: vendégházunk területén ingyenesen használható WIFI működik. A hozzáférést kérd a helyszínen!

Vissza a kezdőlapra